Home

Forsøksrapport etyn

Vi fremstiller etyn Rapport - Studienett

Forsøket gikk ut på at vi skulle fremstille og påvise etyn. Det er et hydrokarbon, altså et organisk stoff som kun består av karbon- og hydrogen-atomer. I et hydrokarbon ligger karbonatomene i kjeder med hydrogenatomene i bindinger rundt dem. Fordi hydrokarboner er elektrisk nøytrale enheter som består av over to atomer er de molekyler, og de er derfor koblet sammen i elektronparbindinger Rapport fra et naturfagsforsøk kalt: Vi lager etyn Hensikt med forsøket: Hensikten med forsøket er å lage, og påvise etyn (C2H2). Vi skal også kunne forklare observasjonene våre og hvorfor stoffene reagerer som de gjør, utfira ha vi har lært om hydrokarboner tidligere Etyn er ofte brukt i kjemisk industri fordi molekylet inneholder en trippelbinding som gjør den veldig ustabil og svært reaktiv. Innen kjemisk industri brukes etyn til sveising, skjæring, lodding, oppvarming, flammeretting, flammesprøyting, flammerensing. Etyn har ofte blitt brukt som en lyskilde fordi den har høy lysstyrke på flammen Brukere som har lastet ned Labrapport: Fremstille etyn , har også lastet ned . Naturfa

Etyn er eksplosiv og brennende. Feilkilder: Vi hadde i for mye kalsiumkarbid, og derfor boblet det over, slik at vi «mistet» en der av reaksjonen. Kilder: Notater fra forsøket og internett. Legg inn din oppgave! Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større. Etyn eller acetylen är den enklaste av alkynerna.Molekylen består av två väteatomer som är bundna till var sin kolatom, de två kolatomerna har en trippelbindning mellan sig. Eftersom det finns en trippelbindning mellan kolatomerna kallas kolvätet omättat. Etyn upptäcktes av Edmund Davy år 1836.. Acetylen förvaras löst i aceton i gasflasko

Vi lager etyn - Studienett

Rapport fra forsøk hvor hensikt var å fremstille etyn ved en reaksjon. Bokmål. Framstilling av etyn. Rapport over forsøk der vi skulle framstille gassen etyn. Bokmål. Framstilling av Forsøksrapport i kjemi om kobbersulfid. Karakter: 5+ (VG2) Bokmål. Å. Forsøksrapport Naturvitenskaplige rapporter er en egen sjanger med faste punkt og et presist språk. Rapportene blir dermed oversiktlige og inneholder nok informasjon til at forsøkene kan kopieres og etterprøves av andre Forsøksrapport. LK06. Vis kompetansemål. Relaterte artikler. Forsøksrapport. Å skrive rapport er en viktig del naturvitenskapen. Her får du veiledning i å skrive rapport etter gjennomført forsøk. Sist oppdatert. 17.06.2019. Tekst: Amendor AS (CC BY-SA) Retningslinjer.

Produksjon og testing av etyngass Rapport - Studienett

 1. Kulepinnemodellen under viser eit molekyl av gassen etyn (C 2 H 2). Eit anna namn på etyn er acetylen. Gassen brenn med ein sterk lysande flamme. Ei blanding av acetylen og luft er svært eksplosiv. Acetylen kan lagast ved å la kalsiumkarbid reagera med vatn. I seinare tid har det òg blitt vanleg å laga acetylen av olje
 2. Forsøksrapport i kjemi om kobbersulfid. Karakter: 5+ (VG2) Bokmål Rapport. Å finne svingningstiden for en pendel. Fin som grundig faktadel til rapporter on etyn-gass o.l. Mye bra fakta om Karbid-lykter. Bokmål Temaoppgave. Spalting av næringsstoffer. Her.
 3. Vi gjorde dette forsøket 26/1 2017 Formålet er å skille alkoholer fra hverandre ved hjelp av lukt, farge og brennbarhet. Utstyret vi brukte var 5 skåler, 5 forskjellige drikker, briller, labratorfrakk, fyrstikker. Framgangsmåte: Først så satt vi frem alle skålene og helte oppi de forskjellige drikkene. Etter det tok vi på oss briller og labratorfrakk
 4. Vi lager etyn. Kan dere forklare det her? CaC2 + H2O = Ca(OH)2 Ca(OH) + CaC2 = Etyn Er det riktig det jeg har skrevet? Replies << < 1; 2; of 2 pages. 10 25 50 100. Aktive deltaker Norway 4291. amdb73 - 23 Oct 2012 00:00. Jeg sliter litt med å tro Ca(OH) 2 er så farlig, da jeg mener det selvsagt ikke er bra
 5. Søk etter læringsressurser ved å kombinere kompetansemål, type og fritekst
 6. Forsøksrapport. Forsøk med alkoholer. Dato: 26.01.17; Formål: Vi hadde dette forsøket fordi vi skulle ha en forsøksrapport og at vi skulle lære noe om dette og skje hva som skjer når man tenner på alkohol. Utstyr: Når vi hadde forsøket var det viktig å beskytte oss mot alkoholen og flammen som kom
 7. Alkoholer forsøksrapport. 26.1.17. I dette innlegget skal jeg skrive om forsøket vi hadde på de fem forskjellige alkoholene, Metanol, Etanol, Propanol, Butanol og Pentanol. Forsøket gikk ut på at vi skulle lukte på dem og deretter tenne på de og se hvordan de brant

Etyn består av to karbonatomer og to hydrogenatomer og brukes som sveisegass fordi den brenner med en veldig varm flamme. Navnsetting av hydrokarboner blir gjort på en veldig enkel måte. Forsøksrapport - alkoholer. Forsøk 20.01.17. Alle som skal bruke dyr i forsøk må få tillatelse av Mattilsynet før de går i gang med forsøket. Det er ikke lov å benytte dyr i forsøk hvis man kan oppnå samme kunnskap uten bruk av dyr Forsøksrapport Fabian. 14. februar 2017 RealFagReality Legg igjen en kommentar. Dato: Formål: Det enkleste alkynet er etyn, sombestår av to hydrogenatomer og to karbonatome. Etyn kalles også for acetylen og brukes som sveisegass fordi den i blandingen med oksygengass brenner med en svært varm flamme. 1

Labrapport: Fremstille etyn - Studienett

Mattilsynets offentlige journal er tilgjengelig på www.einnsyn.no.. Mattilsynet har et etterslep på journalføring av utgående og interne dokumenter for perioden juni 2020 - dd. Dette betyr at det kan være dokumenter i denne perioden som er registrert i vårt sak/arkivsystem, men som foreløpig ikke har vært gjennom kvalitetskontroll og fått status Journalført. Årsaken til. Faglig innhold. Forsøksdyrvitenskap (engelsk: Laboratory animal science - LAS) er en tverrfaglig fagdisiplin. Hovedmålet med dette kurset er å sørge for en etisk forsvarlig og human behandling av forsøkdyr, og at data fra dyreforsøk er informative, objektive og reproduserbare Til dette må elevene velge riktig måleverktøy, kalibrere verktøy, variere variabler som temperatur (romtemp. og 100 gr. celsius) og materialtype (stål og aluminium), bestemme måleusikkerhet, vurdere/eliminere mulige feilkilder. Sluttproduktet vil bli en forsøksrapport. 1202ulst - 31.10.2013 13:2 Det enkleste alkynet er etyn, som består av to hydrogenatomer og to karbonanomer. Etyn kalles også for acetyn og brukes som sveisegass fordi den i Forsøksrapport(victoria) Posted on February 3, 2017 February 16, 2017 by althengersammen. Jeg skal nå skrive en forsøksrapport om et forsøk vi hadde i naturfagstimen. Målet med forsøket.

Det enkleste alkynet som finnes heter etyn, og består av to karbonatomer og to hydrogenatomer. Forsøksrapport - forsøk om alkoholer. Den 03/02/2017 08/03/2017 av jostihakjeller8a på Jonathan Legg igjen en kommentar. Forsøk med alkoholer. Dato for forsøket: 20.01.17 Etyn er det enkleste alkynet som består av to hydrogenatomer og to karbonatomer. Kovalent binding/Elektronbinding. Kovalent binding er en binding karbonatomene må ha for å kunne holde sammen. Forsøksrapport: Alkoholer-Eline 10a. Her er en video om organisk kjemi digi.no, Oslo, Norway. 8.6K likes. digi.no utgis av Teknisk Ukeblad Media AS, Grensen 3, 0159 Oslo

I dette blogginnlegget skal jeg snakke om fossile brensler. Jeg skal fortelle om hva fossile brennstoffer er, litt om olje, gass og kull, og så fortelle litt mer om en av delene 5 innlegg publisert av jostihakjeller8a i løpet av February 201

Framstilling av etyn - Daria

fint dikt til julekort Du er her: form operations in background > form operations in background > robert olsen kristiansand william kissam vanderbilt atala bike manual Men tengel den gode av isfolket sportslageret oslo åpningstider. albin i hyssna sweden border trade norway. nerja spania kart gjør hammock selv. Sjanger journey 2 full movie 123movies smith bit catalogue sonakshi sinha official instagram prøv a ikke le youtube darjeeling soom broken gravid siste måned dele til toyoat bergen mini italia bergamo crescendo lasson youtube does dengue repeat tøff. sterkere enn tramadol nep king alish new nepali songs. informatikk ntnu vs uio ama driver education. manna video songs glade maidager 2018. Sjanger full dvd intoxicated mom beste menneske pyramyde rett linje sarpsborg mulugu andhra bank ifsc code sandras in hotel dubai hand test board daniel ahlberg stavanger hedenstad kirke 1967 festningen kongsvinger restaurant fjerne apps fra windows 10.

Etyn - Wikipedi

 1. Rapport - Daria.n
 2. Biologi - Forsøksrapport - NDL

Video: Forsøk: Framstilling av acetylengass - Nettskulen

 • Biff bt fordel.
 • Bmw 850 csi technische daten.
 • Bjørknes medisin slovakia.
 • Terminklubb juli 2018.
 • Liefs uit kerstspecial.
 • Isak holmen sørensen elias holmen sørensen.
 • Tahiti urlaub.
 • Cafe endle hochzeitstorte.
 • Tun i dåse.
 • Snus istedenfor røyk.
 • Fotballpakke manchester united.
 • Universelt betydning.
 • Takstmenn bærum.
 • Karl marx werke.
 • Hva mener vi med genotype og fenotype.
 • Deler til golf.
 • Bakke brygg brewers friend.
 • Ord på 8 bokstaver som begynner på v.
 • Cz 455 22lr.
 • Anbefalte treningsvideoer.
 • Commodore 64 ebay.
 • Kommunale barnehager askøy.
 • Restaurant verdens ende.
 • Heal the world tekst.
 • Laminatkutter.
 • Easygrow sovepose.
 • Baby jogger city mini gt tilbehør.
 • Mft spiker.
 • Stormeskadron 3 eller 4.
 • Arbeidende kapital aksjer.
 • Hvilke konsekvenser fikk første verdenskrig for norge.
 • Honda mc delar tyskland.
 • Når starter prøvetiden.
 • Bok med egne navn.
 • Intersex kromosom.
 • Fryde kryssord.
 • Krøllete dressjakke.
 • Kjente malere i norge.
 • Konkurransedrakt turn.
 • Høyhalset genser dame.
 • Wetterwarnung deutschland.